Luchtfoto%20loods%201

Prachtige schaatsbeelden

Wat hebben we dit weekend genoten! De Nieuwkoopse plassen stonden door het prachtige winterweer en de overwegend prima ijsvloer weer even centraal in het Groene Hart. Ook leuk om te weten is dat er op zaterdag en zondag met een drone prachtige luchtbeelden van de schaatsende meute zijn gemaakt20100116 71

Nieuwkoopse Plassen deels begaanbaar

Ondanks de hoge verwachting van begin deze week, bleef de ijsgroei helaas achter. Gemiddeld ligt er nu ca. 7 cm. Dit betekent dat het hier 4 á 5 cm. kan zijn en daar soms 9 cm. Het minder dikke ijs ligt op diverse plaatsen c.q. wakken van soms 100 tot 200 m2 in ons mooie plassengebied, waar het soms door de wind afgelopen woensdag nog open lag. Op die plekken is dus nu (lees zaterdag 13 febr.) drie nachten ijs over heen gegaan en daar is dan écht GEEN sprake van veilig ijs. Dit ijs herken je door scheiding in kleur en er loopt veelal een grillige strook tussen de twee gedeeltes. Ga hier niet overheen. Ook niet als je een aantal schaatssporen ziet van durfallen! Bij 8 cm. mogen we spreken van veilig ijs. Zeker in deze tijd omdat we niet dichter dan 1,5 meter bij elkaar mogen staan of schaatsen. En dan hebben we het natuurlijk over de Corona. Ook op en rond het ijs gelden de maatregelen. De schaatsverenigingen en de gemeente roepen daarom ook op om in je eigen omgeving te gaan schaatsen en niet speciaal naar Nieuwkoop en Noorden te komen. En dit niet alleen om drukte te voorkomen maar ook om een verkeerschaos voor te zijn. Er zijn geen voldoende parkeerplaatsen en het dorp is ook moeilijk bereikbaar of minder toegankelijk voor NIET Nieuwkopers. Dus bespaar u een autorit en geniet dicht bij huis van het ijs en het weer .

Vanzelfsprekend hadden de IJsverenigingen en de Gemeente het graag anders gezien maar net als u, hopen wij op een volgende kans in de nabije toekomst.

Stichting plassentocht Nieuwkoop Noorden is een feit

Stichting plassentocht Nieuwkoop Noorden is een feit

Na jaren praten en overleggen is het dan toch gelukt om de stichting plassentocht Nieuwkoop Noorden op te richten. Donderdag 20 december zijn de handtekeningen gezet door de drie ijsverenigingen - Landijsbaan Nieuwkoop, IJsvermaak Zuideinde en IJsvermaak Noorden. De gebeurtenis was bij Limes notarissen in Nieuwkoop, waarna bij restaurant Tijsterman het glas geheven werd op de samenwerking in gezelschap van de overige leden van de ijsverenigingen.

Plassentocht kan helaas geen doorgang vinden

Plassentocht kan helaas geen doorgang vinden

Gisteravond heeft het plassentocht bestuur besloten de plassentocht Nieuwkoop Noorden niet van start te laten gaan. Door de slechte ijskwaliteit op een groot deel van de route is het onverantwoord om met de plassentocht van start te gaan. Op veel belangrijke plekken ligt nog maar 7 cm ijs waar we eigenlijk 12 cm nodig hebben. Dit kan de komende dagen ook niet aangroeien.

Plassentocht Nieuwkoop Noorden Niet open voor het weekend

Plassentocht Nieuwkoop Noorden Niet open voor het weekend

In de vergadering van gisteren avond heeft het plassentocht bestuur afgesproken niet eerder open gaan als zaterdag. Door de slechte omstandigheden van het ijs door de sneeuwval zullen we ook niet eerder aan de gewenste 12 cm komen. De komende dagen worden er op veel plaatsen de dikte van het ijs gecontroleerd. Vrijdag wordt meer bekend gemaakt over een eventuele opening van de plassentocht.